Lichamelijke klachten zoals depressie? Praktijk de wijze uil staat voor je klaar

lichamelijke klachten depressie

Wanneer we op jonge leeftijd een traumatische ervaring meemaken, schakelt ons lichaam over op de overleving stand. Op dat moment kan ons jonge bewustzijn de emoties die vrijkomen namelijk nog niet aan of bevatten. Wat betekent dat deze gebeurtenis wordt geblokt uit ons bewustzijn. Ter bescherming wordt deze gebeurtenis daarom verdrongen naar het onderbewustzijn waar het op jou wacht om geheeld te worden. Op een moment in de tijd dat jij er klaar voor bent. Lichamelijke klachten, zoals een depressie kunnen hiervoor de ingang zijn. Je hiervan vrijmaken kan bij Praktijk de wijze uil m.b.v. lichaamsgerichte traumatherapie of lichaamsgerichte psychotherapie.

Het energetische verhaal achter het ontstaan van een trauma

Omdat het trauma een te grote hoeveelheid spanning met zich meebracht, kun je je vaak niet direct volledig ontladen. Je zenuwstelsel is hierdoor overbelast geraakt. En omdat de spanning alsnog een uitweg zoekt, kun je daarom op een later moment last krijgen van allerlei lichamelijke en psychische klachten.

Lichaamsgerichte traumatherapie

Je kan je lichaam dus eigenlijk zien als één grote harde schijf: ze vergeet nooit iets van wat ze meemaakt. De energie spanning die je hebt ervaren ten tijde van een traumatische gebeurtenis, is je lichaam dus niet ontgaan. Deze ligt ergens in jouw lichaam opgeslagen. M.b.v. lichaamsgerichte traumatherapie kun je de lichamelijke klachten van een depressie op een holistische en veilige manier achterhalen.

Lichaamsgerichte psychotherapie

Onbewust staan we door traumatische ervaringen continu in de fight, fright, flight modus. We staan dus continu in de startblokken om weg te vluchten voor eventueel gevaar. Ons autonome zenuwstelsel is hiervan de dupe. Bij deze vorm van therapie ligt dan ook de nadruk op de regulatie van dit zenuwstelsel en tevens het brein. Het oefenen van verschillende ademtechnieken is een veelgebruikte manier om je lichaam weer te leren hoe ze zich kan ontspannen. Want vanuit de ontspanning ontstaat er ruimte voor heling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *