Een hoog laag bed kopen

Hoog laag bed

Een hoog laag bed kopen kan in een aantal gevallen noodzakelijk zijn. Dit omdat je partner, vader of moeder, zorg nodig heeft op bed. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een lichamelijke ziekte, maar ook van een operatie. Veel mensen die onlangs een nieuw gewricht zoals een heup of knie, hebben gekregen zijn niet altijd meteen in staat om al uit bed te komen. Ook kan het zijn dat iemand een dwarslaesie heeft gekregen als gevolg van een ongeval. Wanneer dit het geval is, is iemand vaak zeker een bepaalde periode overdag, aan zijn of haar bed gebonden. Een hoog laag bed kan dan een uitkomst zijn. Zeker van de mantelzorger van degene die in het hoog laag bed komt te liggen.

Een hoog laag bed

Een hoog laag bed is een bed wat in hoogte verstelbaar is. Wanneer het noodzakelijk is dat iemand bijvoorbeeld op bed gewassen wordt, is voor degene die de zorg uitvoert een hoog laag bed een uitkomst. Dit omdat er anders klachten zoals rug- en schouderklachten op kunnen treden. In zorginstellingen is gebruik van een hoog laag bed zelfs verplicht zodat zorgmedewerkers volgens ergonomische richtlijnen kunnen werken. Echter kan het kopen van zo’n hoog laag bed nogal wat kosten met zich meebrengen. Zeker wanneer het om een nieuw bed gaat wat elektrisch verstelbaar is in hoogte.

De kosten van een hoog laag bed

De kosten van een hoog laag bed lopen vaak al snel op. Het is dan ook niet voor iedereen financieel haalbaar om een hoog laag bed te kopen. Gelukkig kun je vaak aanspraak maken op de WMO wanneer een hoog laag bed noodzakelijk is. De WMO geeft dan een indicatie af waardoor de kosten die je moet maken voor het aanschaffen van zo’n hoog laag bed voor een gedeelte gefinancierd worden. Dit gebeurd bijvoorbeeld vaak bij mensen die een dwarslaesie hebben opgelopen en na lange tijd in het revalidatiecentrum te zijn verbleven, weer terugkeren naar hun eigen (aangepaste) woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *