Zorgcoach

Ben jij opzoek naar een zorgcoach?

Heb jij net even wat extra begeleiding nodig en wil je graag weer aan het roer staan in je eigen leven maar lukt het je niet alleen? Dan is een zorgcoach misschien wel een perfecte oplossing voor jou! Door middel van de hulp en begeleiding die je krijgt van zo’n coach kan je weer doelgericht stapjes maken naar een bepaald doel en weer goed/sterk in je benen komen te staan. 

 

Omdat iedereen wel eens behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding is een coach voor iedereen en kunnen zowel kinderen als ouders of ouderen gebruik maken en een positieve verandering ondergaan door middel van de hulp van een zorgcoach. 

 

Waarom?

Omdat een zorgcoach persoonlijke begeleiding geeft en je helpt bepaalde problemen op te lossen of je mindset te veranderen is zo’n coach eigenlijk voor iedereen geschikt die denkt hier behoefte aan te hebben. Ben jij ongeacht je situatie en tijd even vastgelopen en kom je er zelf niet meer uit? Dan is zo’n coach vaak een goede oplossing. Door middel van de focus op het positieve te leggen zorgt een coach ervoor dat je minder denkt over al het negatieve en opties/verbeteringen gaat zien in een positief denk vlak. Zo kan een coach bijvoorbeeld erg handig zijn voor jongeren die problemen hebben thuis maar ook voor mensen met een aandoening zoals een eetstoornis. 

 

Voor wie?

Zoals al eerder vermeld is een zorgcoach erg belangrijk voor veel verschillende doelgroepen. Een coach kan dus erg behulpzaam zijn voor bijvoorbeeld: kinderen met agressie problemen, jongeren met problemen thuis of op straat maar ook ouders die last hebben met hun kind te bereiken. Een van de aandoening waar een coach een erg positieve wending kan hebben voor een patiënt is als de patiënt die coaching ondergaat een eetstoornis heeft.  Doormiddel van begeleiding en kritische vragen te stellen wordt de reden onderhield van de eetstoornis en ga je er samen voor zorgen dat je in kleine stapjes het probleem oplost. Omdat dit vaak een erg lastig en tijdrovend proces is gebeurd dit niet in een paar sessies maar gaat hier wel een paar maanden tot soms wel jaren overheen. Omdat het traject over je eigen leven gaat werkt het ook alleen als je openstaat voor verandering en eerlijk antwoord geeft op de vragen of dilemma’s die een coach voor je legt. Uiteindelijk is de coach er om jou te helpen en is het een vertrouwenspersoon waar je alles kwijt kunt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *