Originele tekeningen zijn ook kunst

tekeningen

Ben je op zoek naar een originele manier om je huis te decoreren? Maar kom je niet verder dan een paar mooie schilderijen en ingelijste foto’s? Dan zou je eens verder naar kunst kunnen zoeken dan je neus lang is, en mooie tekeningen maken of aanschaffen. Er zijn namelijk heel veel kunstenaars die niet alleen schilderijen maken maar ook tekeningen. Meestal bestaan deze uit mixed media, wat wil zeggen dat er verschillende materialen zijn gebruikt om ze te maken. Denk maar eens een potlood, stift, krijtjes en waterverf. Sommige kunstenaars maken tekeningen met slechts één medium, maar er zijn er genoeg die al deze media met elkaar combineren voor een verrassend effect.

Tekeningen op maat laten maken

Zeker als je op zoek bent naar iets heel unieks dan zijn tekeningen van een kunstenaar iets voor jou. En het leuke is, vaak kun je deze ook gewoon op maat laten maken. Je bladert dan eerst door het portfolio van de betreffende kunstenaar en kiest de stijl en het onderwerp uit dat je mooi vindt. Daarna geef je door welke kleuren je er in verwerkt wilt hebben en welke technieken je het mooist vindt. Vervolgens gaat de kunstenaar speciaal voor jou tekeningen creëren die voldoen aan jouw wensen en eisen, en heb je dus echt iets heel unieks en eigens aan de muur hangen in huis.

Zelf tekeningen maken voor aan de muur

Vind je het wat aan de dure kant om een kunstenaar in te huren om tekeningen voor je te laten maken? Dan kun je natuurlijk ook proberen om zelf aan de slag te gaan. Koop in dat geval een set kleurpotloden (of juist zwarte exemplaren als je van eenvoud houdt) en ga aan de hand van voorbeeld zelf iets proberen te maken. Tekenen is helemaal niet moeilijk, en het leuke aan kunst is dat het heel persoonlijk is. Er is geen goed of fout, en als jij het mooi vindt dan is het goed en moet je het vooral aan de muur ophangen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *