3 manieren om van pecorino romano te genieten

Pecorino Romano

Pasta, pizza, wijn en ijs: alles wat lekker is komt uit Italië. Eén ding ontbreekt in dit lijstje, dat is natuurlijk kaas! Want dat kunnen de Italianen wel, kaas maken! parmezaan, gorgonzola en mozzarella ken je vast wel, maar er zijn nog zoveel meer Italiaanse kazen die je eens zou moeten proberen! pecorino romano is daar een voorbeeld van. Deze harde schapenkaas heeft een zoute en pittige smaak. Hieronder volgen drie manieren om deze heerlijke kaas te eten.

 

Op een kaasplankje

Het kan voor bij de borrel of als dessert, maar met een kaasplankje zit je altijd goed. Het is leuk om erg verschillende soorten kazen met elkaar te combineren op de kaasplank. Kies bijvoorbeeld voor een echte Hollandse boerenkaas, combineer deze met de pittige pecorino romano en om het plankje helemaal af te maken kies je voor een kaas met truffel erin. Een bakje met chutney ernaast om op de kaas te smeren, een goed wijntje erbij en jij maakt de blits!

 

Door de pasta

Een simpele pasta kan helemaal opgehemeld worden door de pecorino romano kaas. Cacio e Pepe is een klassiek recept onder de Italiaanse pasta’s en wordt gemaakt met pecorino romano. Het recept is erg easy. Je hebt nodig: spaghetti, peterselie, peper, olijfolie, een snufje zout en 100 gram van de pecorino romano. Je kookt de pasta zoals je dat normaal doet, strooit hier flink wat peper en peterselie overheen en topt het af met het raspen van de pecorino romano. En genieten maar!

 

Op een tosti

Waar er honderden soorten Italiaanse panini’s bestaan, blijft de Hollandse tosti toch vaak bij kaas en ham. Dat is zonde, want ook met een tosti kun je culinair creatief zijn! Verwissel de standaard jonge kaas voor de pecorino romano, gebruik parmaham in plaats van achterham en voeg wat rode pesto toe op een twee sneetjes wit brood. Gooi het onder het tosti-ijzer en je hebt een heerlijke Italiaanse tosti. Zó simpel, maar zó lekker. Buon Appetito!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *